Sembcorp Marine gekozen voor Dorado FPSO FEED-werk | Rigzone

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Sembcorp Marine heeft een exclusief contract van Altera Infrastructure binnengehaald om het front-end engineering design (FEED) werk uit te voeren voor het Dorado drijvende productie-, opslag- en losschip (FPSO) van Santos.

Volgens een verklaring van Sembcorp Marine is het contract gewonnen door haar volledige dochteronderneming Sembcorp Marine Rigs & Floaters.

Dorado, gelegen in het Bedout-subbekken, voor de kust van West-Australië, is een geïntegreerd olie- en gasproject dat naar verwachting een initiële olieproductie van 75.000 tot 100.000 vaten per dag zal hebben, met daaropvolgende ontwikkeling van aanzienlijke gasbronnen.

Dorado wordt geëxploiteerd door het Australische energiebedrijf Santos en zal een van de olie- en gasprojecten met de laagste emissie-intensiteit in de regio zijn, gezien het zeer lage CO₂-reservoir met ongeveer 1,5 procent CO₂ en plannen voor de herinjectie van gas in de beginfase.

“We zijn verheugd om samen te werken met Altera Infrastructure en Santos om Dorado te ontwikkelen. De toekenning van het FEED-contract bevestigt de engineering-, inkoop- en constructiecapaciteiten (EPC) van Sembcorp Marine en versterkt onze reputatie als toonaangevende leverancier van technische oplossingen voor de offshore-, maritieme en energie-industrie”, hoofd van Sembcorp Marine van Rigs & Floaters William zei Gu.

Sembcorp Marine zei dat het FEED-werk naar verwachting in het tweede kwartaal van 2022 voltooid zou zijn. Dit is ook het derde EPC-project van de groep in samenwerking met Altera Infrastructure, na de succesvolle levering van FPSO Pioneiro de Libra en FPSO Petrojarl Cidade de Itajai in respectievelijk 2017 en 2012.

Ter herinnering, Santos kende vorige maand het FEED-contract voor de Dorado FPSO toe aan Altera Infrastructure. Destijds zei Santos dat het FPSO-contract zou beginnen met full-definition engineering door Altera om de technische vereisten voor de FPSO en het bijbehorende loskoppelbare afmeersysteem te bevestigen.

Wat andere delen van het project betreft, gunde Santos het FEED-contract voor het ontwerp, de bouw en de installatie van het bronplatform (WHP) voor het Dorado-project aan Sapura Energy.

De WHP wordt een onbemande installatie boven het Dorado olie- en gasveld. Het zal een gastheer zijn voor de ontwikkelingsputten en gasherinjectieputten met minimale verwerkingsfaciliteiten, op afstand bediend vanaf een FPSO-schip op iets meer dan een mijl afstand.

creditSource link

Eakerkweb
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Compare