Olie trimt wekelijks verlies | Rigzone

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

(Bloomberg) — Olie steeg hoger, waarmee de eerste wekelijkse daling in drie werd verminderd, aangezien investeerders de bevestiging van China beoordeelden dat het ruwe olie had vrijgemaakt uit zijn strategische reserves in een ongekende interventie op de wereldmarkt.

Futures in New York werden vrijdag in de buurt van $ 69 per vat verhandeld, na een verlies van 1,7% in de vorige sessie. Peking heeft zijn gigantische reserves aangeboord om “de druk van stijgende grondstofprijzen te verlichten”, aldus een aankondiging van de National Food and Strategic Reserves Administration. Het bood geen verdere details, maar mensen die bekend zijn met de zaak zeiden dat de verklaring verwees naar miljoenen vaten olie die in juli aan binnenlandse raffinaderijen werden aangeboden.

De zet van China – en de kans dat het het opnieuw doet – voegt een nieuwe laag van onzekerheid toe aan de wereldwijde oliemarkt, die nog steeds worstelt met de impact van de zich snel verspreidende variant van het deltavirus in veel regio’s. ‘s Werelds grootste importeur van grondstoffen zag de afgelopen maand een forse versnelling van de inflatie van de producentenprijzen te midden van stijgende prijzen van energie en metalen.

“Hoewel ik niet kan zien dat dit een materiële impact heeft op de fysieke markt, is het sentiment gekwetst”, zegt Daniel Hynes, senior grondstoffenstrateeg bij Australia & New Zealand Banking Group Ltd. “De markt blijft krap, met kortetermijnindicatoren die wijzen op sterke vraag.”

Prijzen

  • West Texas Intermediate voor de levering in oktober steeg met 0,8% tot $ 68,65 per vat op de New York Mercantile Exchange om 07:44 uur in Londen, met prijzen die deze week met 1% daalden.
  • Brent voor de schikking van november steeg met 0,8% tot $ 72,05 op de ICE Futures Europe-beurs, na een verlies van 1,6% op donderdag.
  • De snelle timespread voor Brent was 67 cent per vat in backwardation, vergeleken met 63 cent een week eerder.

Het Chinese agentschap zei ook dat een “genormaliseerde” rotatie van ruwe olie in de staatsvoorraden “een belangrijke manier is voor de reserves om hun rol te spelen bij het in evenwicht brengen van de markt”, wat aangeeft dat het mogelijk vaten blijft vrijgeven. Het voegde eraan toe dat het op de markt brengen van reserves via open veilingen “het aanbod en de vraag op de binnenlandse markt beter zal stabiliseren.”

De voorraden ruwe olie in de VS daalden vorige week, omdat de productie het meest daalde als gevolg van verstoringen veroorzaakt door orkaan Ida. Volgens de Energy Information Administration zijn de voorraden met 1,53 miljoen vaten gekrompen. De verwoestende storm leidde tot een daling van de dagelijkse ruwe olieproductie met 1,5 miljoen vaten.

© 2021 Bloomberg LP

creditSource link

Eakerkweb
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Compare