BP bestudeert groene waterstofproductie bij Kwinana | Rigzone

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

BP Australia heeft aangekondigd dat het een haalbaarheidsstudie uitvoert naar de productie van groene waterstof op haar locatie in Kwinana in West-Australië.

Het project is in samenwerking met Macquarie Capital en omvat financiering van de West-Australische regering, onthulde BP. Het bedrijf zei dat het project een belangrijke stap markeert in zijn bredere plannen om zijn Kwinana-site opnieuw te gebruiken als een geïntegreerde energiehub die brandstof voor de toekomst produceert en distribueert. BP merkte op dat er al plannen zijn om op de locatie een fabriek voor hernieuwbare brandstoffen te ontwikkelen, die duurzame vliegtuigbrandstof en hernieuwbare diesel produceert.

“Al meer dan 65 jaar speelt de Kwinana-site van BP een integrale rol in het Kwinana Industrial Area, dat bestaat uit een breed scala aan industrieën die hoge emissies produceren, waaronder minerale raffinaderijen, krachtcentrales, chemische fabrieken en cementfabrieken,” Frédéric Baudry , aldus de president van BP Australia en senior vice-president van brandstoffen en koolstofarme oplossingen voor Azië-Pacific, in een bedrijfsverklaring.

“We zijn enthousiast over de rol die BP’s Kwinana energiehub zal spelen in nauwe samenwerking met onze partners. BP heeft een sterke staat van dienst als energieleverancier voor het industriegebied en heeft gemakkelijk toegankelijke grond, bestaande infrastructuur inclusief opslag- en distributiefaciliteiten en een team met uitgebreide operationele capaciteiten en ervaring”, voegde hij eraan toe in de verklaring.

“BP zet zich in om oplossingen te ontwikkelen die de energietransitie in Australië helpen versnellen. Met onze unieke capaciteiten kan BP steeds complexere, multi-energieoplossingen aanbieden aan zijn partners en klanten door middel van hun decarbonisatietraject”, vervolgt Baudry.

John Pickhaver, het co-hoofd van Macquarie Capital voor Australië en Nieuw-Zeeland, zei: “we zijn verheugd om samen te werken met bp in dit project als onderdeel van onze grotere inzet om de overgang naar een koolstofarme economie te ondersteunen”.

“Wij geloven dat Australië – en Kwinana in het bijzonder – een aantal use-cases heeft die een zinvolle groene waterstofindustrie ondersteunen. We kijken ernaar uit om met BP en de West-Australische regering samen te werken aan dit belangrijke project”, voegde Pickhaver toe in de verklaring.

Het Kwinana Industrial Area is het grootste industriële cluster in West-Australië, met meer dan 150 producten, bijproducten en nutsvoorzieningen die worden uitgewisseld tussen faciliteiten in de regio, benadrukte BP.

In oktober vorig jaar kondigde BP aan dat het de brandstofproductie in zijn Kwinana-raffinaderij zou stopzetten en zou ombouwen tot een importterminal. In een toenmalige bedrijfsverklaring merkte BP op dat het regionale overaanbod en de aanhoudend lage raffinagemarges betekenen dat de Kwinana-raffinaderij niet langer economisch levensvatbaar is. De raffinaderij zou op dat moment ongeveer 650 mensen in dienst hebben, van wie 400 vaste medewerkers en 250 aannemers. Eenmaal voltooid, zou de importterminal naar verwachting ongeveer 60 banen ondersteunen.

Naast de investeringsaankondiging van de importterminal van Kwinana, onthulde BP in oktober dat het toekomstige opties voor de locatie onderzocht, waaronder een potentiële hub voor schone energie om de bestaande en opkomende technologieën te benutten die nodig zijn voor het koolstofarm maken van de West-Australische economie.

Vorige maand maakte BP Australia de bevindingen bekend van zijn onderzoek naar de haalbaarheid van een productiefaciliteit voor groene waterstof en ammoniak op exportschaal in West-Australië. Uit de studie bleek dat de productie van groene waterstof en groene ammoniak met behulp van hernieuwbare energie technisch haalbaar is op grote schaal in Australië en de bevindingen zouden de overtuiging van BP ondersteunen dat West-Australië een ideale plek is om grootschalige hernieuwbare energiebronnen te ontwikkelen die op hun beurt kunnen produceren groene waterstof en/of groene ammoniak voor binnenlandse en exportmarkten.

Stuur een e-mail om contact op te nemen met de auteur andreas.exarheas@rigzone.com

creditSource link

Eakerkweb
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Compare