Olie keert terug nadat China strategische reserve heeft aangeboord | Rigzone

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Olie daalde het sterkst in bijna drie weken nadat China besloot zijn ruwe oliereserves aan te boren om de stijging van de energiekosten te verminderen.

Futures daalden donderdag met 1,7% in New York, na de laatste stap van ‘s werelds grootste importeur van grondstoffen om een ​​grondstoffenrally te onderdrukken. De olieprijzen stegen eerder in de sessie kort nadat uit een rapport van de Amerikaanse regering bleek dat de voorraden ruwe olie daalden, aangezien de productie vorige week het sterkst daalde als gevolg van verstoringen door orkaan Ida.

“Extra aanbod vanuit de Chinese SPR – waardoor de noodzaak om op korte termijn meer olie te importeren vermindert – heeft op de prijzen gewogen”, zegt Giovanni Staunovo, grondstofanalist bij UBS Group.

De afgelopen dagen schommelde de Amerikaanse benchmark voor ruwe olie in de buurt van $ 69 per vat, waarbij beleggers de impact van verstoringen van het binnenlandse aanbod afwogen tegen de onzekerheid over de vraag terwijl de pandemie voortduurt.

China’s zet om olie uit zijn strategische reserves te halen, zijn meest dramatische interventie tot nu toe op de oliemarkt, is voornamelijk gericht op binnenlandse raffinage- en chemische bedrijven. Het volgt op soortgelijke maatregelen die de regering al heeft genomen op verschillende andere grondstoffenmarkten en verhoogt de druk op de olieprijzen.

In een late verklaring op donderdag zei de National Food and Strategic Reserves Administration dat het land zijn gigantische oliereserves had aangeboord om “de druk van stijgende grondstofprijzen te verlichten”.

Een aanhoudende prijsdaling toont aan dat de markt denkt dat China zijn strategische reserves zal blijven gebruiken om de prijzen te verlagen, aldus Phil Flynn, senior marktanalist bij Price Futures Group.

Prijzen:

  • West Texas Intermediate voor de levering in oktober daalde met $1,16 om zich te vestigen op $68,14 per vat in New York.
  • Brent voor de schikking van november daalde $ 1,15 om de sessie af te sluiten op $ 71,45 per vat.

Donderdag was bijna driekwart van de Amerikaanse olieproductie in de Golf van Mexico nog steeds offline nadat orkaan Ida Louisiana trof, een tragere comeback dan in de nasleep van Katrina in 2005. De rimpeleffecten in de markt waren duidelijk in het EIA-rapport. De benzinevoorraden daalden vorige week met meer dan 7 miljoen vaten, terwijl de ruwe productie daalde met 1,5 miljoen vaten per dag. De voorraden ruwe olie daalden met 1,53 miljoen vaten.

Fysieke markten hebben op de stroomstoringen in de Golf van Mexico gereageerd met een stijging van de waarde van de cijfers van US Mars Blend tot de Russische Oeral. Royal Dutch Shell Plc verklaarde overmacht op “talrijke contracten” na orkaangerelateerde verstoringen, aldus het bedrijf. Een van die contracten omvatte een lading van 2 miljoen vaten ruwe Marsolie die naar China werd verkocht, volgens mensen met kennis van zaken.

(Met hulp van Alfred Cang, Saket Sundria en Paul Burkhardt. © 2021 Bloomberg LP)

creditSource link

Eakerkweb
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Compare