Oil Company Duo sluit zich aan bij Horizont Energi’s Blue Amonia Project | Rigzone

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Horisont Energi heeft samen met twee oliemaatschappijen – Equinor en Var Energi – een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor de ontwikkeling van Barentsz Blue, Europa’s eerste grootschalige productiefaciliteit voor blauwe ammoniak.

Equinor en Var Energi zijn de twee grootste offshore olie- en gasproducenten in de regio van de Barentszzee, die worden verondersteld te behoren tot de aardgasleveranciers van de Barentszblauwe ammoniakfabriek.

“Deze overeenkomst betekent dat we nu met twee industriële partners met een sterke lokale aanwezigheid verder gaan in het Barents Blue-project. Ze hebben een langetermijnperspectief en brengen ruime ervaring met grote en complexe technische projecten mee. Dit is een grote stap voorwaarts voor Barentsz Blue”, zegt Bjørgulf Haukelidsæter Eidesen, CEO van Horisont Energi.

Het Barentszblauw-project is gebaseerd op het gebruik van aardgas voor de productie van ammoniak, een belangrijk industrieel gas dat wereldwijd wordt gebruikt in de kunstmest- en chemische sector en een zeer efficiënte waterstofdrager is, waardoor het een van de meest veelbelovende brandstoffen is voor het koolstofvrij maken van delen van de maritieme sector.

Tijdens het productieproces in de Barentsblauwe ammoniakfabriek wordt meer dan 99 procent van de CO2 in het procesgas afgevangen en permanent opgeslagen in het offshore Polaris-reservoir onder de zeebodem voor de kust van Finnmark.

Het Polaris-reservoir zal een opslagcapaciteit hebben van meer dan 100 miljoen ton, wat gelijk staat aan tweemaal de jaarlijkse uitstoot van broeikasgassen door Noorwegen.

“Het is de bedoeling dat de Barentsblauwe ammoniakfabriek zal bestaan ​​uit drie procestreinen die gelijktijdig of opeenvolgend kunnen worden ontwikkeld, inclusief alle benodigde voorzieningen voor de productie van blauwe ammoniak. Elke trein vraagt ​​om een ​​faciliteit die ongeveer 1 miljoen ton zuivere ammoniak per jaar produceert en mogelijk permanent 2 miljoen ton CO2 per jaar opslaat.

Wat Barentszblauw betreft, het wordt de eerste grootschalige productie van schone ammoniak in Europa. Het is gebaseerd op aardgas uit de Barentszzee en zal een schone ammoniakfabriek van wereldformaat in Noord-Noorwegen omvatten.

Barentszblauw zal een productiecapaciteit hebben van 3.000 ton ammoniak per dag zodra het operationeel is. Tijdens het productieproces wordt koolstof opgevangen en permanent opgeslagen in het Polaris-reservoir.

Stuur een e-mail naar bojan.lepic@rigzone.com om contact op te nemen met de auteur

creditSource link

Eakerkweb
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Compare