Ida-beschadigd booreiland kan rest van 2021 nodig hebben om te repareren | Rigzone

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

(Bloomberg) — Noble Corp. zei dat het repareren van een diepwaterbooreiland dat door orkaan Ida is beschadigd, de rest van dit jaar in beslag kan nemen en 16% van de verwachte winst teniet kan doen.

De Globetrotter II-installatie van Noble liep windschade op en maakte water na een mislukte poging om naar rustiger water te zeilen toen Ida over de Golf van Mexico rolde. Negen bemanningsleden raakten gewond en het schip ligt nu in de haven om te worden geïnspecteerd, zei Chief Executive Officer Robert Eifler donderdag tijdens een webcast voor investeerders van Barclays Plc.

Afhankelijk van hoe lang het tuig buiten gebruik is, kan de klap voor Noble aanzienlijk zijn, aangezien Globetrotter II het op een na rijkste actieve contract van het bedrijf vertegenwoordigt. Royal Dutch Shell Plc heeft het schip tot begin september 2023 in leasing voor ongeveer $ 275.000 per dag. Als Noble het boorschip eind volgende maand weer aan het werk kan krijgen, zullen de financiële gevolgen niet zo ernstig zijn, zei Eifler.

Ida heeft de olieproductie in de Golf van de VS meer verlaagd dan enige eerdere storm voordat het op 29 augustus het zuidoosten van Louisiana bereikte. Halliburton Co. talrijke contracten” terwijl het werkt om te herstellen van de verwoestingen van de orkaan.

© 2021 Bloomberg LP

creditSource link

Eakerkweb
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Compare