$ 42 miljard Harvard Fund stopt met investeren in fossiele brandstoffen | Rigzone

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

(Bloomberg) — Harvard University zal stoppen met investeren in fossiele brandstoffen en in plaats daarvan haar gigantische schenking van $ 42 miljard gebruiken om de groene economie te ondersteunen, en zich aansluiten bij een groeiende golf van investeerders die zich terugtrekken uit vervuilende industrieën.

Harvard Management Co., die de schenking beheert, heeft geen investeringen in bedrijven die fossiele brandstoffen zoeken of ontwikkelen en “is niet van plan dergelijke investeringen in de toekomst te doen”, zei president Larry Bacow donderdag in een brief op de website van de universiteit.

De stap komt na jaren van aanhoudend activisme van studenten die oproepen tot het afstoten van fossiele brandstoffen, en te midden van steeds dringender eisen van investeerders dat financiële instellingen hun steun aan bedrijven die bijdragen aan door de mens veroorzaakte klimaatverandering intrekken.

De Ivy League-universiteit, de rijkste van de VS, zal in de voetsporen treden van collega’s zoals de University of California en de Britse Cambridge University, die zich ertoe hebben verbonden hun schenkingen van de fossiele brandstofindustrie af te stoten.

Harvard beloofde vorig jaar om samen te werken met zijn investeringsmanagers om een ​​pad te creëren naar ‘netto nul’ uitstoot van broeikasgassen tegen 2050. Maar dat was niet snel genoeg voor een studentengroep, die in maart een klacht indiende bij de procureur-generaal van Massachusetts in een poging om de universiteit te dwingen haar geschatte 838 miljoen dollar aan fossiele brandstoffen te verkopen, volgens de Harvard Crimson.

“Gezien de noodzaak om de economie koolstofarm te maken en onze verantwoordelijkheid als fiduciairs om langetermijninvesteringsbeslissingen te nemen die onze onderwijs- en onderzoeksmissie ondersteunen, geloven we niet dat dergelijke investeringen verstandig zijn”, zei Bacow donderdag. Harvard heeft legacy-investeringen in private-equityfondsen met blootstelling aan fossiele brandstoffen, maar deze zijn minder dan 2% van de schenking en “zijn in runoff-modus”, zei hij.

De universiteit zal zich ook aansluiten bij een groeiende groep institutionele investeerders en overheden die reageren op de druk om de inspanningen op het gebied van decarbonisatie te versnellen. China, Japan en Zuid-Korea hebben zich vorig jaar allemaal gecommitteerd aan een netto-nuldoelstelling. Peking financierde in de eerste helft geen steenkoolprojecten via zijn Belt and Road Initiative, de eerste keer dat dat gebeurde sinds de lancering in 2013, zei het International Institute of Green Finance in een rapport.

De vermogensbeheersector is steeds meer op zoek naar manieren om de overgang naar koolstofneutraliteit te versnellen. Pacific Investment Management Co. en Fidelity International behoren tot de fondsen die normen ontwikkelen voor zogenaamde netto-nulbeleggingen. BlackRock Inc. Chief Executive Officer Larry Fink zei vorig jaar dat zijn bedrijf stappen zal ondernemen om de klimaatverandering aan te pakken bij de duizenden bedrijven waarin het investeert.

Ondanks het groeiende belang van klimaatverandering bij investeringsbeslissingen, hebben de 10 grootste Amerikaanse openbare pensioenfondsen echter nog steeds veel geld geïnvesteerd in de grootste vervuilers van bedrijven. Analisten van Bloomberg Intelligence schatten het cijfer onlangs op ongeveer $ 40 miljard, wat betekent dat 9% van de gecombineerde aandelenbezit van het fonds is bestemd voor 20 bedrijven die een hoge CO2-uitstoot hebben.

Producenten van fossiele brandstoffen hebben de afgelopen 12 maanden relatief sterke rendementen geboden aan beleggers. De MSCI World Integrated Oil & Gas Net Total Return Index, die bedrijven als Exxon Mobil Corp. en Royal Dutch Shell Plc omvat, is in de periode met 39% gestegen, vergeleken met een stijging van 34% in de bredere index.

De recente winsten van de oliemaatschappijen, aangedreven door een herstel van de energieprijzen na een door een pandemie veroorzaakte malaise, druisten in tegen de trend van de voorgaande vijf jaar. Hun investeerders zagen in die periode een nettoverlies van 21%, vergeleken met een totaalrendement van 62% in de bredere index.

Harvard Management zei in 2017 dat het rekening zou houden met de milieu-impact van sommige investeringen, maar die stap werd door de studenten niet als voldoende beschouwd. De schenking van Harvard werd in juni 2020 gewaardeerd op $ 41,9 miljard, waarmee het een van de grootste particuliere Amerikaanse universiteiten is.

–Met hulp van Dan Murtaugh, Janet Lorin en Joanna Ossinger.

© 2021 Bloomberg LP

creditSource link

Eakerkweb
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Compare