Olie omhoog voor derde week terwijl raffinaderij in de VS de productie overtreft | Rigzone

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Olie won een derde week omdat investeerders zich concentreerden op de aanhoudende productiestops in de Amerikaanse Golf van Mexico, aangezien meer raffinaderijen hun activiteiten hebben hervat bijna twee weken nadat orkaan Ida door de regio raasde.

Futures in New York boekten de langste reeks wekelijkse winsten sinds juli, nadat ze vrijdag 2,3% hoger eindigden. Meer dan een miljoen vaten per dag aan Amerikaanse offshore ruwe productie blijft ingesloten nadat Ida bijna twee weken geleden door het gebied trok. Ondertussen hervatten meer raffinaderijen in Louisiana hun activiteiten, waardoor de vraag naar ruwe olie toeneemt. De langzame terugkeer van de offshore-productie leidde ertoe dat Exxon Mobil Corp. goedkeuring kreeg voor een tweede lading ruwe olie van de Strategische Reserves van het Department of Energy voor gebruik in de Baton Rouge-fabriek.

“De markt is nu gericht op de bevoorradingssituatie in de VS”, zegt Andrew Lebow, senior partner bij Commodity Research Group. “De verliezen van de langdurige storing in de Golf worden meer gevoeld.”

Zelfs nadat China deze week een ongekende stap zette om in te grijpen op de oliemarkten, wordt de ruwe olie in New York sinds eind augustus verhandeld in een $4-band. De markt is in verschillende richtingen getrokken, waarbij het grootste deel van de productie in de Golf van Mexico nog steeds is afgesloten door orkaan Ida en dalende Amerikaanse voorraden als bullish triggers fungeren, tegengegaan door de altijd aanwezige pandemie.

Marathon Petroleum’s raffinaderij met 578.000 vaten per dag in Garyville, Louisiana, is voor het eerst weer in bedrijf sinds Ida de kust insloeg. Exxon Mobil Corp. heeft nog eens 1,5 miljoen vaten veiliggesteld voor de Strategic Petroleum Reserve voor zijn Baton Rouge-raffinaderij, die vanaf donderdag normaal werkte.

Prijzen:

  • West Texas Intermediate voor levering in oktober steeg $ 1,58 om zich te vestigen op $ 69,72 per vat in New York
  • Brent voor november-schikking steeg $ 1,54 tot $ 72,99 per vat

De gedurfde maar vage verklaring van China om oliereserves vrij te maken uit zijn enorme strategische voorraden doet sommige handelaren twijfelen aan de blijvende impact van een dergelijke stap door ‘s werelds grootste importeur van ruwe olie.

De National Food and Strategic Reserves Administration zei deze week ook dat een “genormaliseerde” rotatie van ruwe olie in de staatsvoorraden “een belangrijke manier is voor de reserves om haar rol te spelen bij het balanceren van de markt”, wat aangeeft dat het mogelijk is om vaten te blijven vrijgeven. . Het voegde eraan toe dat het op de markt brengen van reserves via open veilingen “het aanbod en de vraag op de binnenlandse markt beter zal stabiliseren.”

“China’s SPR is erg gezond omdat ze vorig jaar zoveel kochten toen de prijzen aanzienlijk lager waren”, zei Lebow. “Ze kunnen wachten om het aan te vullen.”

(Met hulp van Saket Sundria en Rakteem Katakey. © 2021 Bloomberg LP)

creditSource link

Eakerkweb
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Compare