Santos, Oil Search om samen te voegen tot regionaal kampioen | Rigzone

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

De Australische energiegigant Santos en Oil Search zijn een definitieve overeenkomst aangegaan om de twee bedrijven samen te voegen in een deal met een waarde van ongeveer $ 16 miljard.

Santos zei vrijdag dat de fusie een entiteit zou creëren in de top-20 van ASX-genoteerde bedrijven en de 20 grootste wereldwijde olie- en gasbedrijven.

De twee sloten een fusie-uitvoeringsakte, op grond waarvan de twee bedrijven zullen fuseren via een Oil Search Scheme of Arrangement.

Volgens de voorwaarden van de fusie zullen de aandeelhouders van Oil Search 0,6275 nieuwe Santos-aandelen ontvangen voor elk Oil Search-aandeel. Na voltooiing van de fusie zullen de aandeelhouders van Oil Search ongeveer 38,5 procent van de gefuseerde entiteit bezitten, terwijl de aandeelhouders van Santos ongeveer 61,5 procent zullen bezitten.

De raad van bestuur van Oil Search beveelt unaniem aan dat de aandeelhouders van het bedrijf voor de fusie stemmen en dat elke bestuurder ook voor alle aandelen die zij in Oil Search bezitten of controleren, vóór zal stemmen.

Volgens Santos zal de combinatie van de twee bedrijven een ‘regionale kampioen’ creëren met een gediversifieerde portefeuille van hoogwaardige, duurzame en goedkope activa in Australië, Oost-Timor, Papoea-Nieuw-Guinea en Noord-Amerika met aanzienlijke groei-optie.

De entiteit zou in 2021 een productie hebben van ongeveer 116 miljoen vaten olie-equivalent, een 2P+2C-middelenbasis van 4.867 miljoen vaten olie-equivalent en een balans van investeringskwaliteit met meer dan $ 5,5 miljard aan liquiditeit om ontwikkelingsprojecten zelf te financieren.

Het gefuseerde bedrijf zal ook sterke ESG-referenties hebben, aangezien het Santos’ doel van netto nul-emissie tegen 2040 zou handhaven, evenals zijn focus op projecten voor het afvangen en opslaan van koolstof en de sociale en gemeenschapsinvesteringen van Oil Search in Papoea-Nieuw-Guinea en Noord-Amerika.

Deze stap zal naar verwachting ook leiden tot een grotere afstemming in Papoea-Nieuw-Guinea en ter ondersteuning van de ontwikkeling van belangrijke projecten, waaronder Papua LNG.

“Simpel gezegd, deze fusie biedt de aandeelhouders van Oil Search een aantrekkelijke mogelijkheid om deel te nemen in een grotere entiteit met een aanzienlijke schaalgrootte, productmix, ESG en geografische diversiteit, en toegang tot kapitaal. De gecombineerde entiteit zal de capaciteit hebben om een ​​opwindende pijplijn van organische groeimogelijkheden waar te maken”, zei Oil Search-voorzitter Rick Lee.

“De fusie vertegenwoordigt een aantrekkelijke combinatie van twee industrieleiders om een ​​regionale kampioen van kwaliteit, omvang en schaal te creëren met een unieke en gediversifieerde portefeuille van duurzame, goedkope olie- en gasactiva”, voegde Santos-voorzitter Keith Spence toe.

“De gefuseerde entiteit zal goed gepositioneerd zijn voor succes in het nieuwe tijdperk van olie en gas, met een sterke cashflow die wordt gegenereerd uit een breed scala aan activa die een platform bieden om zelf groei te financieren en aandeelhoudersrendementen te behalen. We kijken ernaar uit om onze bedrijven te integreren om één goed presterend team te creëren – met de visie om een ​​wereldleider te worden in de energietransitie.”

De gecombineerde Santos en Oil Search zullen worden geleid door Santos Managing Director en Chief Executive Officer Kevin Gallagher, die zei: “Santos en Oil Search zullen samen sterker staan ​​en zullen een grotere schaal en capaciteit hebben om een ​​gecombineerd, gedisciplineerd, goedkoop bedrijfsmodel aan te sturen. en ongeëvenaarde groeimogelijkheden in het komende decennium.

“De fusie zal een bedrijf creëren met een balans en sterke cashflows die nodig zijn om de overgang naar een koolstofarme toekomst met succes te navigeren met de combinatie van Santos’ leidende CCS-capaciteit in combinatie met Oil Search’s ESG-programma’s in PNG en Alaska om een ​​sterke basis te leggen ‘, aldus Gallagher.

Stuur een e-mail naar bojan.lepic@rigzone.com om contact op te nemen met de auteur

creditSource link

Eakerkweb
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Compare