Expert geeft waarschuwing voor door orkaan getroffen activa | Rigzone

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

(De standpunten en meningen in dit artikel zijn die van de toegeschreven bronnen en weerspiegelen niet noodzakelijk de positie van Rigzone of de auteur)

In de preview van deze week van wat te kijken op de olie- en gasmarkten, kijken de vaste energievoorspellers van Rigzone naar het herstel in de Golf van Mexico na orkaan Ida, prijsbewegingen op de gasmarkt, verstoring van de Libische levering en meer. Lees verder om het volledige scala aan onderwerpen en trends te ontdekken waar de marktwaarnemers deze week naar uit zullen kijken.

Phil Kangas, Amerikaanse partner-in-Charge, energieadvies, natuurlijke hulpbronnen en mijnbouw, Grant Thornton LLP: Volgens schattingen lag ongeveer 14 procent van de totale Amerikaanse raffinagecapaciteit in de richting van orkaan Ida. Hoewel velen verwachten dat de getroffen faciliteiten snel weer online zullen zijn, hebben de verstoringen van eerdere orkanen de afgelopen maanden plaatsgevonden, waarbij sommigen nooit meer operationeel zullen zijn. Op het moment van schrijven heeft de Strategic Petroleum Reserve (SPR) toestemming gekregen van het Department of Energy om 1,8 miljoen vaten ruwe olie uit te wisselen aan Placid Refining Co, LLC en aan ExxonMobil Baton Rouge om herstelactiviteiten te ondersteunen. Op korte termijn kunnen aanvullende SPR-trekkingen nodig zijn om het herstel te ondersteunen. Maar nu de WTI-prijsprognoses boven de $70 per vat blijven, mogen we verwachten dat het aantal boorinstallaties hun opwaartse trend zal hervatten en een terugkeer naar het productieniveau van vóór de orkaan.

Samuel Indyk, senior analist bij uk.investing.com: Eerst en vooral zal ik in de gaten houden hoe snel de productie in de Golf weer online kan komen. Nieuwe verstoringen van de bevoorrading in Libië zullen ook in de gaten moeten worden gehouden na protesten deze week die een deel van de olie-export vanuit de havens Es Sider en Ras Lanuf hebben geblokkeerd. Een verlengde blokkade zou de wereldwijde bevoorrading verder kunnen beïnvloeden.

Tom Seng, directeur – School of Energy Economics, Policy and Commerce, Collins College of Business van de University of Tulsa: De markt zal de berichten over de terugkeer van de GOM-productie en de heropstart van de raffinaderijen in Louisiana blijven volgen. Bovendien kunnen handelaren de delta-variant van het Covid-19-virus niet de rug toekeren, omdat de verspreiding nog moet worden ingeperkt.

Mark Le Dain, Vice President of Strategy bij Validere: De gasproductie reageert niet in de mate die nodig is om de prijs te verlagen. De grootste producenten zijn zwaar afgedekt, zodat ze niet het volledige voordeel van de hogere prijs in de boor kunnen stoppen. Hoe langer de productie niet reageert, des te zekerder wordt de markt van kapitaaldiscipline of dat er gewoon niet zoveel Tier 1-locaties over zijn. Dit is op hetzelfde moment dat veel kerncentrales in de VS nog steeds worden gesloten en of betwist.

Tom McNulty, hoofd en energiepraktijkleider in Houston bij Valuescope, Inc: De luchtvaart is zeer moeilijk te decarboniseren, dus het is te verwachten dat de vraag naar Sustainable Aviation Fuel (SAF) snel zal stijgen. Op sommige plaatsen, zoals Europa, zijn en zullen er mandaten zijn, terwijl hier in de VS voorlopig het gebruik van SAF vrijwillig zal zijn. Maar het is hier om te blijven en zal snel genoeg marktaandeel beginnen te veroveren.

Stuur een e-mail naar andreas.exarheas@rigzone.com om contact op te nemen met de auteur

creditSource link

Eakerkweb
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Compare