Wat wordt gecontroleerd tijdens de APK?

OpslaanOpgeslagenVerwijderd 0
Aanbiedingen score0
Aanbiedingen score0

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een periodieke technische keuring die verplicht is voor alle voertuigen ouder dan drie jaar. Het doel van de APK is om de verkeersveiligheid te waarborgen en het milieu te beschermen door ervoor te zorgen dat voertuigen aan de minimale veiligheids- en milieunormen voldoen. Tijdens de APK Den Bosch worden verschillende aspecten van het voertuig gecontroleerd. In dit artikel zullen we bespreken wat er allemaal gecontroleerd wordt tijdens de APK en waarom deze controles belangrijk zijn.

Algemene veiligheidscontroles

Tijdens de APK bij de Citroën dealer VOS worden er algemene veiligheidscontroles uitgevoerd om ervoor te zorgen dat het voertuig veilig op de weg kan rijden. Zo wordt onder andere gekeken naar de remmen, banden, verlichting, stuurinrichting, wielophanging, carrosserie en ruitenwissers. De remmen moeten goed werken en gelijkmatig remmen, de banden moeten voldoende profiel hebben en de verlichting moet goed werken. Ook wordt er gekeken of er geen scheuren in de ruiten zitten en of de ruitenwissers nog goed werken.

Milieueisen

Naast de veiligheidscontroles worden er ook milieueisen gesteld aan voertuigen tijdens de APK. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de uitstoot van uitlaatgassen en het geluid dat het voertuig maakt. Dit wordt gemeten met behulp van een roet- en/of viergasmeting. Voertuigen die niet voldoen aan de milieueisen kunnen niet goedgekeurd worden voor de APK en moeten gerepareerd worden.

Technische controles

Daarnaast worden er technische controles uitgevoerd tijdens de APK. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de motor, de transmissie, de ophanging en de remmen. Ook worden de carrosserie en het chassis gecontroleerd op eventuele roestvorming en/of beschadigingen. Door deze controles uit te voeren kan er worden vastgesteld of het voertuig technisch in orde is en veilig de weg op kan.

Administratieve controles

Tot slot worden er tijdens de APK ook administratieve controles uitgevoerd. Hierbij wordt onder andere gekeken naar het kentekenbewijs en of het voertuig verzekerd is. Ook wordt er gecontroleerd of het voertuig niet gestolen is en of er geen terugroepacties van de fabrikant van kracht zijn. Na alle controles zul je een APK formulier ontvangen met eventuele gebreken die tegengekomen zijn en je dient te vervangen, of een goedkeuring en een APK rapport voor bijvoorbeeld een jaar.

 

Eakerkweb
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Vergelijken