Volg uw wagenpark met een voertuigvolgsysteem

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Een voertuigvolgsysteem is een handige manier om het wagenpark van uw bedrijf te volgen. Met behulp van deze technologie kunt u realtime informatie opvragen, zoals locatie, snelheid en route van elk voertuig in het wagenpark. Het biedt ook verschillende andere mogelijkheden die helpen bij het verbeteren van de efficiëntie en productiviteit.

Wat is een voertuigvolgsysteem?

Een voertuigvolgsysteem is een systeem dat gebruik maakt van GPS-technologie om de locatie, snelheid en route van elk voertuig in het wagenpark te volgen. Het is ook mogelijk om verschillende geavanceerde functies toe te voegen zoals het registreren van data, het beheren van processen, het verzenden van weeralarmeringen en meldingen naar bestuurders of andere personen binnen het bedrijf.

Voordelen van een voertuigvolgsysteem

Een voertuigvolgsysteem is een handige manier om uw wagenpark efficiënt te beheren. Het biedt verschillende voordelen, waaronder: verbetering van de routeplanning en het plannen van routes voor bestuurders; verbeterde klanttevredenheid door het monitoren en aanpassen van routes op basis van actuele informatie; betere veiligheid met behulp van realtime tracking en meldingen; en lagere kosten als gevolg van geoptimaliseerde processen.

Efficiëntie

Door de inzet van een voertuigvolgsysteem kunt u het wagenpark efficiënt beheren. Zo kunt u bestuurders bijvoorbeeld exact laten weten welke route ze moeten nemen, waardoor onnodige tijd en brandstof wordt bespaard. Ook kan het systeem helpen om overtollige kilometers te vermijden. Dit zorgt ervoor dat bedrijven geld kunnen besparen op hun transportkosten. Het voertuigvolgsysteem geeft ook directe informatie over de locaties van alle voertuigen in het wagenpark, waardoor u altijd weet waar al uw voertuigen zich bevinden.

Rittenregistratie

Bovendien kan het systeem ook worden gebruikt om rittenregistratie bij te houden. Met een voertuigvolgsysteem kunnen bedrijven de afgelegde afstand en tijd van alle voertuigen bijhouden. Dit helpt ze verder om hun processen te optimaliseren, waardoor kosten kunnen worden bespaard. Ook is het mogelijk om verschillende rapportages uit te draaien, zoals kilometerrapportage of brandstofverbruiksrapportage.

Voorkomen van diefstal

Met het voertuigvolgsysteem van My GPS Tracker kunt u ook diefstal helpen voorkomen. Het systeem stelt bedrijven in staat om direct te weten waar hun voertuigen zich bevinden en kan ook worden gebruikt om de locatie van voertuigen op afstand te volgen. Hierdoor kunnen bedrijven reageren als er iets verdachts gebeurt met een voertuig uit hun wagenpark. Ook is het mogelijk om verschillende soorten alarmsignalen in te stellen, zoals overmatige snelheid of ongeautoriseerde toegang.

Hoe installeert u een voertuigvolgsysteem?

Installeren van een voertuigvolgsysteem is relatief eenvoudig. Allereerst moet u de locatiebewakingsapparatuur koppelen aan het voertuig en vervolgens instellen via het systeem dat bij het apparaat hoort. In sommige gevallen kan het ook nodig zijn om extra apparaten te monteren, zoals sensoren of camera’s. Daarnaast is het ook belangrijk om de locatiedata op de juiste manier te beheren, waardoor bedrijven realtime informatie over hun voertuigen kunnen krijgen.

Eakerkweb
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Compare