Een verloopstekker 13 naar 7 polig?

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

De stekkers op een aanhanger bepalen eigenlijk of jouw verlichting werkt. De verloopstekker 13 naar 7 polig hoort daar ook bij, maar wat houdt dit allemaal in? In deze blog vertellen wij jou alles over verloopstekkers en lichten wij een aantal stekkers uit, bijvoorbeeld de verloopstekker 13 naar 7 polig.

Wat doet een verloopstekker?

Een verloopstekker is gemaakt door de modernisering van de auto-industrie, de auto’s hadden eerst een 7-polige stekkers. Dit is in modernere auto’s 13 polig geworden, deze 13 polige aansluiting geeft als extra achteruitrijverlichting. De 7 polige stekker heeft geen achteruitrijverlichting, de 13 polige aansluiting wel. Om deze toch te verbinden zal je een verloopstekker 13 naar 7 polig of 7 naar 13 polig nodig hebben.

Welke verloopstekkers zijn er?

Er zijn een aantal soorten verloopstekkers, heb je een auto met een 7 polige aansluiting, dan kan je een 7 naar 13 polige verloopstekker aanschaffen. Let op! Je kan hierbij alleen de 7 polige functies gebruiken, want jouw auto heeft een 7 polige aansluiting. Een verloopstekker 13 naar 7 polig is te gebruiken als jouw auto een 13 polige aansluiting heeft en je een 7 polige stekker aan wilt sluiten. Houd er alsnog rekening mee dat ondanks dat je een 13 polige auto aansluiting hebt, nog steeds alleen de 7 polige functies werken, door de 7 polige stekker.

Als laatste soort stekker heb je de Jaeger naar Multicon stekker, deze overgang is niet heel bekend, maar komt vaak voor bij caravans. Bij deze verloopstekkers blijven de 13 polige functies, zoals achteruitrijverlichting en extra aansluitingen werken. Ook heb je extra lange verloopstekkers, dit is enorm handig voor nieuwe auto’s. Dit komt doordat de stekkerdoos bij nieuwe auto’s vaak verder naar achteren zit dan voorheen, met een extra lange verloopstekker kan je dan gemakkelijk deze aansluiten.

Verlengkabel of verloopkabel nodig?

Natuurlijk hoeft niet iedereen een verloopstekker 13 naar 7 polig, sommige mensen hebben een langere kabel nodig. Deze kan ook een soort verloopstekker 13 naar 7 polig zijn, alleen in de vorm van een kabel. Dit noemen we dan een verloopkabel of verlengkabel. De verlengkabels zijn ook gewoon van 7 naar 7 of van 13 naar 13 polig beschikbaar, zo kan je gemakkelijk jouw stekkers aansluiten. Zorg er wel voor dat er niet te veel draad over is, dat kan gevaarlijke situaties veroorzaken.

Om niet te gefrustreerd te raken van het oprollen of ontknopen van de kabel, kan je kiezen voor een spiraalkabel. De spiraalkabels zijn bijna hetzelfde als gewone verlengkabels, maar de spiraalkabels zijn anders opgebouwd. Deze worden namelijk gegolfd ontwikkeld, hieraan kan je een spiraalkabel herkennen. Verder bestaan deze kabels uit stroom voerende koperen aders, deze zijn geïsoleerd en dus mooi beschermd.

Meer informatie over verloopstekkers?

Weet je welke verloopstekker jij nodig hebt, is dit een verloopstekker 13 naar 7 polig? Bestel deze dan snel op Aanhangwagendirect.nl! Aanhangwagendirect heeft een groot aanbod aan verloopstekkers, maar ook verlengkabels en andere aanhanger onderdelen. Voor vragen over de aanhanger onderdelen kan je terecht bij de klantenservice van Aanhangwagendirect.

Eakerkweb
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Compare