Brommobiel besturen in het drukke verkeer

OpslaanOpgeslagenVerwijderd 0
Aanbiedingen score0
Aanbiedingen score0

Wanneer je met een brommobiel gaat rijden, moet je je houden aan de verkeersregels van personenauto’s. Je mag binnen en buiten de bebouwde kom maximaal 45 km/h rijden, tenzij er een lagere maximumsnelheid geldt. Je mag niet op een autoweg en autosnelwegen rijden en op wegen die afgesloten zijn voor langzaam verkeer. Er mag ook niet mee op een fietspad worden gereden. Het parkeren kan op de rijbaan of op bestemde weggedeelten.

Belangrijke verkeersregels

Zorg dat op de achterzijde een rond wit bord met een rode rand is gemonteerd waarop het getal 45 staat vermeld. Er is een gordeldraagplicht, maar als er geen gordels aanwezig zijn en het voertuig is open, dan moeten alle inzittenden een helm dragen. Als bestuurder moet je minimaal 16 jaar zijn en een bromfietsrijbewijs hebben. De 45 km auto moet tegen wettelijke aansprakelijkheid verzekerd zijn. Zorg dat je als bestuurder de regels kent om problemen te voorkomen.

Bestuursmiddel voor ouderen in de stad

Het is voor ouderen vaak moeilijk en gevaarlijk om in een grote stad boodschappen te doen. Zo lang het nog lekker weer is en goed ter been bent, dan zou je de boodschappen in een paar keer kunnen gaan halen. In Nederland is het vaak te slecht weer om buiten te komen. Vooral ouderen vinden het dan niet fijn om buiten te lopen. Ze zouden de auto kunnen gebruiken. Wanneer je in een grote stad woont, dan is het parkeren van de auto een probleem.

Je zou in plaats van een auto een brommobiel kunnen aanschaffen. Een brommobiel wordt in de volksmond ook wel een 45 km auto genoemd. Met zo’n kleine auto zit je heerlijk binnen en je hebt er geen autorijbewijs voor nodig. Met een 45 km auto kun je ook in een grote stad gemakkelijk een parkeerplaats vinden.

Voor wie is een brommobiel geschikt?

Personen die graag boodschappen in een grote stad doen, kunnen dat het beste doen met een 45 km auto. Je mag er niet harder mee rijden dan 45 kilometer per uur. Toch doet een brommobiel niet onder voor een gewone auto. Vergeleken met een auto heeft een 45 km auto twee belangrijke voordelen. Je hoeft geen wegenbelasting te betalen en ook de APK-keuring is niet verplicht. Ook jongeren rijden steeds vaker in een brommobiel. Wanneer het hard regent, kunnen ze toch droog op school komen. Als bestuurder heb je een AM-rijbewijs nodig (bromfietsrijbewijs).

Wat is de prijs?

Wanneer je een brommobiel wil aanschaffen, moet je niet denken dat het een goedkoop vervoermiddel is. De prijzen van zo’n 45 km auto liggen tussen de € 10.000,- en de € 15.000,-. Wanneer je de aanschafprijs te hoog vindt, kun je er ook een leasen. Daarvoor betaal je maandelijks een vast bedrag, maar alle kosten voor reparaties, onderhoud en storingen worden vergoed.

Eakerkweb
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Vergelijken