Hoe berekent u de BPM van een bedrijfsauto?

SaveSavedRemoved 0
Deal Score0
Deal Score0

Als u een bedrijfsauto wilt verkopen of aanschaffen, dan is het belangrijk om rekening te houden met de BPM. BPM staat voor Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen en is een belasting die u betaalt bij de aanschaf van een nieuwe of gebruikte bedrijfsauto. Het bedrag dat u moet betalen is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de CO2-uitstoot en de cataloguswaarde van de bedrijfsauto. Het is daarom belangrijk om te weten hoe u de BPM kunt berekenen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan bij de aankoop of verkoop van uw bedrijfsauto. In dit artikel leggen we uit hoe u de BPM van een bedrijfsauto kunt berekenen en welke vrijstellingen en verminderingen er mogelijk zijn.

Het berekenen van de BPM voor bedrijfsvoertuigen

Bij het berekenen van de BPM van een bedrijfsauto wordt gekeken naar de CO2-uitstoot van het voertuig, gemeten met de Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure (WLTP). Hoe hoger de CO2-uitstoot, hoe hoger de BPM. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met de CO2-uitstoot bij de aanschaf of verkoop van een bedrijfsauto. Het is mogelijk om de BPM-berekening zelf uit te voeren, maar u kunt ook gebruik maken van een specialist zoals Auto inkoop 24h. Zij kunnen u helpen bij het berekenen van de BPM en u adviseren over de beste verkoopmogelijkheden voor uw bedrijfsvoertuig.

Vrijstellingen en verminderingen in BPM

Wanneer u een bedrijfsauto koopt, moet u rekening houden met de BPM die u moet betalen. Er zijn echter ook manieren om vrijstelling van BPM te krijgen. Een voorbeeld hiervan is bij kort gebruik van de bedrijfsauto. Ook bij verhuizing naar het buitenland, vervoer van een rolstoel of erfgoederen en voor ondernemers zijn er vrijstellingsmogelijkheden. Daarnaast zijn volledig elektrische voertuigen tot en met 2024 vrijgesteld van BPM. Vanaf 2025 moeten ondernemers echter belasting betalen voor bestelauto’s, afhankelijk van de CO2-uitstoot. Verder zijn er ook nog een werknemersvrijstelling en werkgeversvrijstelling voor BPM. Het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van deze vrijstellingen en verminderingen, zodat u niet onnodig te veel BPM betaalt bij de aanschaf van een bedrijfsauto.

Verkoopmogelijkheden voor bedrijfsvoertuigen

Als u uw bedrijfswagen wilt verkopen, zijn er verschillende verkoopmogelijkheden waar u uit kunt kiezen. Zo kunt u uw bedrijfswagen te koop zetten op websites zoals Marktplaats, maar dit kan soms lastig zijn vanwege veel lage biedingen of het uitblijven van reacties. Een andere optie is om uw bedrijfswagen te verkopen via een bus opkoper. Dit kan sneller en gemakkelijker zijn dan zelf verkopen en u hoeft niet te onderhandelen over de prijs. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om uw bedrijfswagen in te ruilen bij de aankoop van een nieuwe bus. Dit kan voordelig zijn als u een nieuwe bus nodig heeft en uw oude bus wilt inruilen. Er zijn dus verschillende mogelijkheden om uw bedrijfswagen te verkopen, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en de situatie.

Conclusie

Nu weet u hoe u de BPM van een bedrijfsauto kunt berekenen. Het is belangrijk om te weten dat er vrijstellingen en verminderingen bestaan bij de BPM-berekening. Als u uw bedrijfsauto wilt verkopen, zijn er verschillende verkoopmogelijkheden waar u uit kunt kiezen. U kunt uw bedrijfsauto te koop zetten op websites, verkopen via een bus opkoper of uw bedrijfsauto inruilen bij de aankoop van een nieuwe bus. Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en situatie kunt u een keuze maken.

 

 

Eakerkweb
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Cameras (0)
  • Phones (0)
Compare